fejléckép

Blog

December hónap igeverse

A decemberi hónap Igeverse:
1Ján 3:3 Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta.Milyen reménységünk van? Miért érdemes megtisztulni?
A Biblia alapján világos és egyértelmű válaszokat tudunk adni:
- élő reménységünk van (1.Pét. 1,3.)

Azért fontos a tisztulás, hogy:
- gyümölcsöző legyen az életünk (Ján. 15,2.)
- megbecsült és hasznos legyen az életünk (2.Tim. 2,21.)

 Az 1.Ján. 3,1-2. versek is segítenek a válaszadásban:
- mert Isten családjához tartozunk,
- mert érezzük, tapasztaljuk Isten szeretetté.

1Ján 3:1 Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt.
1Ján 3:2 Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, és olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában.

Isten a család képét hozta elém.
Gondolj csak a saját gyerekkorodra, a mindennapjaidra, a családod mindennapi szokásaira, az élethelyzetekre. Akarva vagy akaratlanul is életed részévé váltak, beépültek az életedbe és sokszor a döntéseidet is és a cselekedeteidet is befolyásolták. Azokat a szokásokat, élethelyzeteket, amik felépítettek és megerősítettek egyértelmű, hogy tovább akartad, akarod vinni. Természetesnek tartjuk, hogy az otthon íze megszokottabb „finomabb”, mint a másik főztje.

Nem csak a fizikai családod lehet és lesz hatással rád, hanem más közösségek is: iskola, baráti társaság, gyülekezet. Amikor behívtam éltembe, Krisztust részese lettem egy másik családnak is. Jézus Krisztusban való hit által, azonnal Isten családjához tartoztam. Az új családom feje Isten, Ő tiszta és szent. Ő segít neked is, hogy megértsd: a fizikai család is fontos.
Mt 19:19 tiszteld apádat és anyádat, és szeresd felebarátodat, mint magadat!"
1Tim 5:8 Ha pedig valaki övéiről és főként háza népéről nem gondoskodik, az megtagadja a hitet, és rosszabb a hitetlennél.

Hatással volt és van ránk fizikai családunk is és a szellemi családunk is. Szellemi családom számára természetes a tisztaság, ezért fontos számomra is!
1.Ján 3:3 Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta.

 

<< vissza a bloghoz

Fel↑