fejléckép

Blog

November hónap igeverse

A novemberi hónap Igeverse:
1Pét 3:15 Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet.

Nagyon sokan nem szeretik a számonkérést, mivel a legtöbb esetben a felelősségre vonás érzése párosul hozzá! Már megint védekezni kell! Miért kell tisztázni? Hát nem egyértelmű?
A magyarra fordított „számot adni” kifejezés görög eredetije pont ezt jelenti: védekezni, védőbeszédet mondani, önmagadat tisztázni.
A keresztyén ember Jézust követi, Benni hisz, Általa él. Jó reménysége, vagyis várakozása van, mivel az Úr Jézus tanítása ezt megerősíti.

Bennünk pozitív várakozás, vagyis reménység él, amit szívesen megosztunk mindenkivel, függetlenül attól, hogy milyen szándékkal teszi fel a kérdést a másik fél (számon kérően vagy érdeklődően, vagy hibáztatóan).

Készen vagy? Az eredeti jelentése: kész, hajlandó, készséges, készenlétben van. Fontos, hogy legyen bennünk mindig hajlandóság, legyünk felkészülve és válaszoljunk mindenkinek szelíden.

Számomra ez az Igevers ezt jelenti:
1Pét 3:15 Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen (hajlandóak, készségesek, készenlétben) mindenkor számot adni (védekezni, önmagadat tisztázni, védőbeszédet mondani) mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet.<< vissza a bloghoz

Fel↑